Nazorg

Gefeliciteerd met uw nieuwe tatoeage!

Het is wel zeer belangrijk dat u de tatoeage goed verzorgt tijdens de genezing, zodat de tatoeage ook mooi blijft. Hier in staat al het advies en informatie om je tatoeage goed te verzorgen.


Wat kan u doen voor een goede genezing?

Haal na het zetten van de tatoeage bij de winkel een tube Bepanthen crème of beschermende zalf (zie de afbeelding en pas op dat je niet een ander soort Bepanthen haalt, ze lijken veel op elkaar). 1 a 2 uur na het zetten van de tatoeage mag u het folie verwijderen. Was van te voren goed uw handen met zeep. Na het verwijderen van het folie spoelt u de tattoo goed af met water en een beetje Unicura zeep of zeepvrije was gel. Na het wassen dept u de tatoeage met een schone handdoek droog. Laat de tatoeage 2 uur even tot rust komen en dan mag u de eerste keer met Bepanthen de tatoeage insmeren. Smeer het heel dun uit, net als u een crème op doet. Was van te voren goed uw handen met zeep. De tatoeage moet voorlopig dagelijks ingesmeerd worden. Maximaal 4 keer per dag voor maximaal 1 week! Het is een wond en moet ook zelf genezen dus smeer het niet te vaak in. Was voor het smeren uw handen goed met zeep. Spoel de eerste 3 dagen 2 tot 3 keer per dag de tattoo even schoon met water, en dep het droog met een schone handdoek. De tatoeage is dan erg gevoelig voor vuil en ontstekingen. Na het zetten van uw tatoeage mag u twee weken niet zwemmen, en 6 weken niet in de zon of onder een zonnebank. Het is wel mogelijk om het even af te dekken met een schone handdoek, als u toch buiten in de zon gaat zitten. Pas op met vuil en huisdieren. Als het wel in contact komt met de tatoeage, was het dan gelijk met water en een beetje Unicura zeep. Draag geen wol of pluizige kleding over de tatoeage. Katoen is het beste om als kleding over uw tatoeage te dragen tijdens de genezing. Draag altijd schone kleding over uw tatoeage tijdens de genezing. Dek de tatoeage zelf nooit af met folie of iets anders verstikkends. Krabben is ten strengste verboden. Als de tatoeage erg jeukt probeer er dan met een platte hand lichte tikjes op te geven. Dat geeft vaak verlichting. Als de tatoeage erg rood wordt of gezwollen aanvoelt, en het doet meer pijn dan direct na het zetten, neem dan direct contact op met Tattoo Mickey of met uw huisarts.


Tot slot

Tijdens de genezing zal je tatoeage er raar en lelijk uit kunnen zien. Na 2 weken zullen de korstjes van de tatoeage af zijn en is hij weer mooi. De huid heeft nog wel 6 weken nodig om volledig op te dikken. Wees nog voorzichtig in die periode. Als u nog vragen heeft, bent u altijd welkom om langs te komen of te bellen of Whatsappen. Heel veel plezier met uw nieuwe tatoeage!